Vanuatu

Vanuatu elhelyezkedéseA korábban Új-Hebridáknak nevezett ország Ócániában található, a Csendes-óceán déli részén Hawaii és Ausztrália között kb. háromnegyed úton. Y alakban helyezkedik el a négy fő sziget, és kb. 80 kisebb sziget, amelyek közül többön aktív vulkán található. 1980-ban vált függetlenné az angol-francia fennhatóságtól, akkor kapta új nevét is.

Hivatalos nyelve a bislama, az angol és a francia. Területe 12 ezer km2, lakossága 200 ezer fő.

Adószabályok:

Vanuatu az újabb adóparadicsomok egyike, amely hajlandó korlátozott és korlátlan bankengedélyeket is kiadni. Mindkét fajtához 150 ezer dolláros tőkére van szükség, az azonban gyakorlatilag valószínűtlen, hogy korlátlan engedélyt a minimális tőkeletétel esetén kiadjanak, hacsak nem egy jól szabályozott nem offshore helyről már van engedélye a banknak. A kormánynak fizetendő adó évi 300 dollár.

Minthogy Vanuatu új az offshore piacon és elég messze van, ezért azon cégek számára ideális, amelyek kisebb banki ügyleteket kívánnak bonyolítani. A korlátozott engedélyhez szükséges minimális követelmények meglehetősen vonzóak. Megengedett a bemutatóra szóló és névérték nélküli részvények kibocsátása, nincsenek megkötések a közgyűléseket, igazgatókat és irodákat illetően, és nem kell könyvelést benyújtani.

Nincs személyi jövedelemadó sem.