Turks- és Caicos-szigetek

Seychelle-szigetek elhelyezkedéseA Turks- és Caicos-szigetek Kuba mellett található Miamitól kb. 600 mérföldre. 30 nagyobb korallszigetből (6 lakott) és számtalan apró szirtből áll. Egyes források a szigetek felfedezését Juan Ponse de Leon spanyol hajósnak tulajdonítják, aki 1512-ben járt a szigeteken. Többen azonban úgy vélik, hogy Kolumbusz Kristóf első útja során, 1492-ben fedezte fel.

Nagy-Britannia tengerentúli területe. Területének egy részét azonban bérbe adták az amerikaiaknak, akik Nagy Turk szigetén rakéta megfigyelő, valamint haditengerészeti bázist tartanak fenn, a Dél Caicon-szigeten pedig amerikai parti őrség egységek állomásoznak.

Adószabályok:

 

Az 1981-es Companies Ordinance törvény két vállalat típust nevez meg (ordinary, exempt). Offshore célokra az exempt company használható, ugyanis az exempt company mentesül az adófizetés alól, ha bevétele nem a szigetekről származik. A Kormányzó garanciát ad a cégeknek 20 éves adómentességre.

Az ordinary (hagyományos) vállalatoknak azonban a tisztségviselők és részvényesek nevét, adatait közölniük kell a hatóságokkal, továbbá éves pénzügyi jelentést kell tenniük, melyek nyilvános adatok lesznek. Ezek a cégek a szigeteken belül is tevékenykedhetnek. Az 1985-ös bank botrány óta nem adnak ki offshore bank illetve biztosító engedélyeket.