Svájc

Seychelle-szigetek elhelyezkedéseA Svájci Államszövetség tengeri kijárattal nem rendelkező, kantonokból (tartományokból) álló szövetségi köztársaság Közép-Európában. Szomszédai Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Liechtenstein.

Komoly hagyományai vannak a politikai és katonai semlegesség terén, számos nemzetközi szervezet székhelye. Az ország alapjait 1091-ben három kanton (Uri, Schuytz és Unterwald) rakta le, amelyhez 1513-ban már 13 terület tartozott. Alkotmányát 1848-ban írták meg.

Adószabályok:

A Svájcban bejegyzett cégek helyi, kantoni és szövetségi szinten adóznak, az adó mértéke tárgyalási alap lehet kantoni szinten. Az adózás a vállalkozások nyereségét és tőkéjét egyaránt érinti. A kivetett adó mértéke függ a cég státuszától és tevékenységétől.

Operating, holding és a domiciliary típusú cégek más-más szabályozás alá esnek. Az operating cégek szövetségi szinten 3.63-9.8% adót fizetnek. Ezen felül léteznek alacsonyabb szintű adók, melyek kantonról-kantonra változnak. Az alaptőke és a felosztatlan tartalékok után további 0.825% adófizetési kötelezettség van. Az osztalékokból származó jövedelemre 35%-os adózási kötelezettség van.