St. Lucia

Országismertető:

St. Lucia szigetország a Karib-tenger keleti részén, az Atlanti-óceánhoz közel. A Kis-Antillák része, Saint Vincenttől észak-északkeletre, Barbadostól északnyugatra, Martinique-től délre található. Területe 620 km2 , lakóinak száma meghaladja a 173 ezret.

Nevét a franciáktól, a térség első európai gyarmatosítóitól kapta. Ők írtak alá egy szerződést az őslakos karibiakkal 1660-ban. 1663-tól 1667-ig a sziget a britek ellenőrzése alá került, akik 14 alkalommal háborúztak a franciákkal, miközben a sziget ellenőrzése gyakran változott. 1814-től kezdve a britek határozottan átvették a sziget irányítását.

St. Lucia jogrendszere a brit jogrendszeren alapul, a törvényhozás független és tisztességes nyilvános tárgyalásokon zajlik. A pénzügyi szektor túlélte az általános gazdasági válságot, de a turizmust megviselte a recesszió.

Adószabályok:

St. Lucián az 1999-ben beiktatott Nemzetközi Üzleti Vállalkozások törvénye értelmében alapíthatók offshore vállalkozások. A legnépszerűbb forma a “St. Lucia IBS private limited company”.

A St. Luciai offshore vállalatok választhatják a teljes adómentességet, vagy fizethetnek 1% adót profitjuk és nyereségük után. A St. Luciai nemzetközi vállalkozások illetékmentesek és nyereségadót sem kell fizetniük. Offshore vállalatot általában egyetlen munkanap alatt be lehet jegyezni, de a jogi dolgok elrendezéséhez és a dokumentumok kikézbesítéséhez 10 munkanap szükséges.