Sri Lanka

Országismertető:

Sri Lanka az indiai szubkontinens déli partvidékén található. A dél-ázsiai szigetország neve korábban Ceylon volt. Sri Lanka államformája köztársaság, melynek élén úgynevezett fél-elnöki rendszer áll. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Sri Lanka stratégiai fontosságú tengeri összeköttetés Nyugat-Ázsia és Délkelet-Ázsia között. Ezen kívül évszázadok óta a buddhista vallás és kultúra központja. A lakosság túlnyomó többsége szingaléz, a legnagyobb etnikai közösséget az északon és keleten élő tamilok alkotják.

Az ország főként tea, kávé, kókuszdió, gumi és fahéj termeléséről és exportjáról ismert. A szigetet természeti szépsége miatt az Indiai-Óceán gyöngyszemének is nevezik. Az ország több mint 3 ezer éven át tartó hosszú, színes történelemmel rendelkezik, amely a világ egyik leghosszabb dokumentált történelme. 


Adószabályok:

A Sri Lankán vagy az ország területén kívül bejegyzett vállalkozás offshore vállalkozásként jegyezheti be magát Sri Lankán abban az esetben, ha tevékenységét az ország területén kívül végzi. Ha az ország területén kívül bejegyzett cég regisztrálja magát offshore-ként, nem végezhet Sri Lankán semmiféle tevékenységet.

Nem Sri Lanka-i lakosoknak az ország területén kívül végzett tevékenysége és az ország területén kívül eszközölt befektetése adómentes.