Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek elhelyezkedése

Szigetállam az Indiai-óceánban. Afrika keleti partjától 1500 km-re található, Madagaszkártól észak-keletre. A Seychelle Köztársaság nyugaton Zanzibárral határos, délen Réunionnal és Mauritiusszal, délkeleten a Comore-szigetekkel és Mayotte-tal, észak-keleten pedig a Maldív-szigetekkel.

A szigetvilágot alkotó szigetek számát gyakran 116-ban határozzák meg, a Seychelle Köztársaság Alkotmányában viszont 155 sziget szerepel. Területe 455 km2, lakossága 82 ezer fő.

Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Nincsenek őslakók; a seychelle-iek főleg francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók utódai. A hivatalos nyelv angol és francia. Államformája köztársaság.

Adószabályok:

A Seychelle-szigetek az egyik legkeresettebb székhely offshore cégek számára. A kormány keményen dolgozik rajta, hogy versenyképes szolgáltatást és árakat ajánljon azoknak, akik külföldön szeretnének céget alapítani. A cégalapítás 24 órán belül megtörténik.

A külföldiek által alapított cégeknek nem kell társasági adót fizetniük. Ezek a cégek nem folytathatnak tevékenységet a Seychelle-szigeteken és nem lehet ingatlanjuk a szigeteken. Tarthatnak viszont bankszámlát a Seychelle-szigeteken. Szükséges, hogy a cégnek legyen egy képviselője a Seychelle-szigeteken.

Kibocsáthatók bemutatóra szóló részvények is. Megvehetők korábban létrehozott cégek is. Nem szükséges éves könyvelés vagy elszámolás benyújtása, ezért a cégek könnyen üzemeltethetők.

A titoktartás az egyik legnagyobb előnye a Seychelle-szigeteknek. A cég tulajdonosai, haszonélvezői, részvényesei és igazgatói nem találhatók meg a nyilvános adatbázisban. A cégalapítás 100 dollárba kerül, ahogy az éves fenntartási díj is.

A cégnévben nem lehetnek "Assurance", "Bank", "Building Society", "Chamber of Commerce", "Chartered, "Cooperative", "Imperial", Insurance", "Municipal", "Trust", "Foundation" és ehhez hasonló jelentésű szavak.