San Marino


Országismertető:

San Marino, hivatalosan San Marinói Köztársaság az olasz félszigeten található, az Appeninek keleti oldalán. A miniállam Olaszországba beékelődött enklávé. Területe mindössze 61 km2 , lakóinak száma 30 ezer, fővárosa San Marino City. San Marino
az Európa Tanács legkisebb lélekszámmal rendelkező tagállama.

Az i.sz. 301-ben alapított San Marino a világ legrégibb független állama és alkotmányos köztársasága. Alkotmánya 1600-ban keletkezett, és ez a világ még ma is érvényben lévő legrégibb alkotmánya.

Az ország gazdaságának alapjai főként a pénzügyek, az ipar, a szolgáltatások és a turizmus. Az egy főre eső GDP tekintetében San Marino a világ egyik leggazdagabb országa. Gazdasága meglehetősen stabil, Európában itt a legalacsonyabb a munkanélküliség és nincs költségvetési hiány.


Adószabályok:

San Marinóban egy offshore vállalkozás nemzetközi kereskedelmet folytathat és teljes adómentességet élvez. Az offshore vállalkozások igazgatói feladatát kijelölt jogi személy látja el, tehát a valódi tulajdonosok személyes adatai bizalmasak maradnak. Nagy presztízsű virtuális iroda bérelhető Londonban vagy New Yorkban, amely kezeli az üzleti levelezést. Offshore bankszámla nyitható többvalutás szolgáltatással, amelyhez tartozik egy 10 ezer eurós napi limittel rendelkező VISA kártya, amellyel a világ bármely automatájából vehető fel készpénz.

San Marinóban az offshore vállalatok nem fizetnek adót semmilyen jövedelem után, nem kell adóbevallást benyújtaniuk, nem kell könyvelést vezetniük, nem kell semmilyen adatot bejelenteniük, nincs könyvvizsgálat, és nemzetközi üzleti tevékenységet végezhetnek. Egy offshore vállalat felállítása átlagosan 10-14 napot vesz igénybe. Az egész folyamat a világ bármely pontjáról intézhető, nem kell személyesen megjelenni.