Niue

Országismertető:

Niue szigetország a Csendes-óceán déli részén. Úgy is ismert, mint “Polinézia sziklája”, de lakói röviden csak úgy emlegetik, hogy “a szikla”. Niue Új-Zélandtól 2400 kilométerre észak-nyugatra található a Tonga, Samoa és Cook-szigetek közötti háromszögben. Területe 260 négyzetkilométer, Lakóinak száma 1400, akiknek többsége polinéziai.

Erős önkormányzata szabad társulásban áll Új-Zélanddal, és nem élvez teljes szuverenitást. Valamennyi niuei lakos Új-Zélandi állampolgár. Az ország államfője II. Erzsébet brit uralkodó. Az országot diplomáciailag is Új-Zéland képviseli.

2003-ban Niue lett a világ első “Wi-Fi” nemzete, ami azt jelenti, hogy az egész országban ingyenes WiFi hálózatot biztosítanak az ott élők rendelkezésére.

Adószabályok:

A Nemzetközi Üzleti Vállalkozásoknak a szigeten kívül szerzett profitja teljes mértékben adó- és illetékmentes. A részvényesek és igazgatók lehetnek magánszemélyek és jogi személyek is. Nemzetközi vállalkozás bejegyzéséhez egy részvényes és egy igazgató szükséges. A tulajdonosok és igazgatók adatai nem nyilvánosak. Nem kell évente adóbevallást tenni, de egyszeri regisztrációs díjat kell fizetni. Az igazgatók személyét és azok változását nem szükséges bejelenteni.