Marshall szigetek

Országismertető:

A Marshall Szigetek Köztársaság a Csendes-óceáni Mikronézia egyik korallszigetén fekszik az egyenlítőtől északra Hawaii és Ausztrália között. Lakóinak száma 68 ezer, hivatalos nyelve az angol. 1986-ban vált függetlenné az Egyesült Államoktól.

1946 és 1958 között az Egyesült Államok 67 atomfegyvert tesztelt a Marshall szigeteken. Itt végezték el minden idők legnagyobb szabású nukleáris kísérletét Castle Bravo néven. Az Atomenergia Bizottság 1956-ban a világ legszennyezettebb helyének minősítette a Marshall szigeteket.

Adószabályok:

A Marshall szigeteki offshore vállalatok rendkívül flexibilis, adómentes struktúrával rendelkeznek.

A Marshall szigetek azon kevés országok közé tartozik, melynek jogrendszere lehetővé teszi, hogy az offshore vállalakozás állami tulajdonú is lehet, közpénzekből is emelhet tőkét, felléphet befektetési tanácsadóként, befektetheti más személyek pénzét, stb. Szinte minden legális üzleti tevékenységet folyatathat bank, biztosítás és online szerencsejáték tevékenységen kívül.

Más jogrendszerektől eltérően valódi tulajdonosi részvények birtoklása megengedett. Ilyenre a Marshall szigetek mellett csak Antiguán, Panamában, Samoán és a Seychelles szigeteken van lehetőség. A valódi tulajdonosi részvények azok, amelyek a tulajdonos valós tulajdonában, és nem egy regisztrált irodában vannak, és a tulajdonost is megnevezik.
A Marshall szigetek nem írt alá adózási információcseréről szóló szerződést, és nem működik együtt az OECD információcsere rendszerével sem.

A vállalkozások igazgatóinak és tulajdonosainak a nevét bizalmasan kezelik, és nem hozzák sem a kormány, sem a közvélemény tudomására. A kormány nem végeztet sem adóbevallást, sem könyvvizsgálatot.