Libéria

Bahamák elhelyezkedéseA Libériai Köztársaság Nyugat-Afrikában található független állam, szomszédai Sierra Leone, Guinea és Elefántcsontpart. Éghajlata trópusi, a középhőmérséklet egész évben magas. Az esős évszak nyárra esik. Területe 111.369 km2, népessége 2.544.000 fő, melynek 95%-a bennszülött törzsekből áll. A lakosság 70%-a törzsi vallású, 30%-a pedig keresztény. Hivatalos nyelve az angol.

A polgárháborúk teljesen tönkretették az ország gazdaságát, infrastruktúráját, a szolgáltatási tevékenységek szinte teljesen megszűntek. 1997-től, az offshore tevékenység kezdetétől ugyan már kimutatható némi gazdasági fellendülés.

 

Adószabályok:

 

Azok a társaságok, melyeknek az irányítása legalább 75%-ban külföldi kézben van, a nem Libériából származó jövedelmük után nem fizetnek adót. A cég nevének Limited, Ltd., Corporation, Co., Society, Nominee, AG vagy NV végűnek kell lennie.

Legalább három igazgató kell a társaság alapításához, és működtetéséhez, kivéve, ha a részvényesek száma kevesebb mint három. Nincs szükség regisztrált irodára Libériában, közgyűlés bárhol megtartható. Könyvviteli előírás, devizakorlátozás nincs, a tulajdonosok adatait nem hozzák nyilvánosságra.