Kanári szigetek

Országismertető:

A Kanári-szigetek spanyol szigetcsoport Afrika északnyugati partjainál található a parttól 100 kilométerre Marokkó és Nyugat-Szahara között. A Kanári-szigetek spanyol autonóm közösség, az Európai Unió legkülsőbb területe.


A szigetcsoport strandjai, éghajlata és fontos természeti szépségei, különösen a Teide Nemzeti Park és a világ harmadik legnagyobb vulkánja, a Teide-hegy vonzó turistacélponttá teszik a szigetet, amelyre évente 12 millióan látogatnak el. A legnépszerűbb sziget Tenerife, Gran Canaria és Lanzarote. A szigeteken szubtrópusi klíma uralkodik, nyáron hosszú meleg, télen hűvösebb napokkal.


Adószabályok:

A Kanári-szigetek Különeges Gazdasági Övezetét azért hozták létre, hogy fellendítse a sziget gazdasági és társadalmi fejlődését és sokszínűbbé tegye a manufaktúra és szolgáltató szektort. A Különleges Gazdasági Övezet az Európai Bizottság felhatalmazásával 2000 januárjában indult el.


A Különleges Gazdasági Övezetben működő vállalatok az alábbi adókedvezményekben részesülnek:
- A vállalkozási adó (amely Spanyolországban 30%), 4% a gazdasági övezetben végzett tevékenységből eredő haszon után.
- A Különleges Gazdasági Övezet vállalatai bizonyos esetekben mentesek a tőkeátviteli adó és az illetékfizetés kötelezettsége alól.
- A Különleges Gazdasági Övezet vállalatai mentesek az általános Kanári-szigeteki kereskedelmi adó alól az importra és más gazdasági övezetbeli vállalkozásnak nyújtott szolgáltatásra vonatkozóan.