Kajmán szigetek

Bahamák elhelyezkedéseA Kajmán-szigetek egy 3 szigetből álló, a karibi szigetvilág nyugati részén, Kubától délre elhelyezkedő szigetcsoport a Karib-tengeren, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A szigetcsoport a nevét egy őshonos gyíkfajtáról kapta, melyet kezdetben egy krokodilfajtával azonosítottak. Területe 259 Km2. Népessége 42.000 fő, melynek 90%-a a legnagyobb szigeten, Grand Caymanon él. Hivatalos nyelve az angol.

 

Adószabályok:

 

A Kajmán-szigeteken nonresident company alapítására van lehetőség. A céget legalább három részvényes alapíthatja, akik neve nem nyilvános adat. Sem éves jelentési, sem minimális alaptőke kötelezettség nincs. 

Kedvező szabályozás mellett alapíthatók biztosító társaságok, bankok és trösztök is. Kétfajta offshore biztosító létrehozására van lehetőség. Az A típusú offshore biztosítónak szigorúbb követelményeknek kell eleget tennie, tevékenységét kiterjesztheti Kajmán-szigeteki ügyfelekre is, míg a B típusú biztosító kizárólag a Szigeteken kívül tevékenykedhet. Alapítható korlátozott és nem korlátozott típusú bank is. A korlátozott típusú engedéllyel rendelkező bankok minimális alaptőke kötelezettsége csupán $25.000. A kérelmet 8 héten belül bírálják el.