Jersey

Jersey elhelyezkedése

Jersey az Egyesült Királyság fennhatósága alá tartozik, de nem része annak. A legnagyobb és legnépesebb Csatorna-sziget. Nyugat-Európában, Franciaországtól 23 km-re észak-nyugatra, a La Manche-csatornában helyezkedik el. Területe 116 km2, lakossága 91 ezer fő. Hivatalos nyelve az angol és a francia.

A Csatorna-szigetek eredetileg a normandiai hercegséghez tartoztak. 1204-ben, miután Hódító Vilmos elfoglalta Angliát, az angol királyok lemondtak a normandiai hercegségről, kivéve a Csatorna-szigeteket. A szigetet a második világháborúban elfoglalták a németek, ez volt az egyetlen brit terület, amelyet uralmuk alá vettek. Ma a világ egyik legelső offshore központjainak egyike, biztonságáról és stabilitásáról híres.

Adószabályok:

Jersey szigete az offshore üzlet krémjét szerezte meg magának. Remekül kiépült infrastruktúrája van, banki szolgáltatások, könyvelők, ügyvédek, stb. Egy külföldiek által alapított cég évi 500 fontos fix adót és 120 fontos díjat fizet. A cég haszonélvező tulajdonosát meg kell nevezni a hatóságok előtt még a regisztrációt megelőzően.

A cégek regisztrációja 3 napot vesz igénybe. A cégnévnek "Limited"-re (Kft.) kell végződnie. Jersey rendelkezik egyezménnyel a kettős adózás elkerüléséről az Egyesült Királysággal, Guernsey-vel és korlátozott mértékben Franciaországgal.

Vagyonkezelő céget lehet alapítani bármilyen néven, ezekhez nem kell külön engedély. A cég külföldről származó bevétele adómentes. Jersey szigete nagyon hasznos azon cégek számára, amelyek nyilvános tevékenységet folytatnak, de nem megfelelő azoknak, akik maximális titoktartást szeretnének, és nem is tartozik az olcsó megoldások közé.