Írország

Bahamák elhelyezkedéseÍrország Európa észak-nyugati részén az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része, azaz kb. az egyhatoda a brit fennhatóság alá tartozó Észak-Írország. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország, mely városait, ellentétben északi szomszédjával, szinte soha nem fenyegeti robbantás és más terrorista merénylet, lakói békés állampolgárok.

Az országnak két hivatalos nyelve van: az ír és az angol. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Dublin. Területe 70.283 Km2, népessége 3.730.000 fő.

Érdekesség, hogy az írek nem használják az angol prime minister kifejezést a miniszterelnökre, helyette az ír nyelvű taoiseach szó jelöli az ír miniszterelnököt, mely szó „klánfőnök”-öt jelent írül.

 

Adószabályok:

Amennyiben nonresident company cégformát választjuk társaságunk alapításakor, mely kizárólag külföldön tevékenykedhet, a bevételek után nem kell adót fizetni, de helyi regisztrált irodát fenn kell tartani. A cégnév végén szerepelnie kell a "Limited", "Ltd." Vagy a "Teoranta" szavak valamelyikének.

Bank vagy biztosító alapítására nincs lehetõség. Kettõs adóztatást elkerülõ egyezmény van hatályban Ausztráliával, Ausztriával, Belgiummal, Kanadával, Ciprussal, Dániával, Finnországgal, Németországgal, Olaszországgal, Japánnal, Luxemburggal, Hollandiával, Norvégiával, Pakisztánnal, Svédországgal, Svájccal, az Egyesült Királysággal, az Egyesült Államokkal és Zambiával.