Holland Antillák

Bahamák elhelyezkedése

A Holland Antillák a karib-tengeri Kis-Antillák szigetcsoport része. A Holland Királyság tengeren túli területe, régebbi neve Holland Nyugat India.

Két szigetcsoportból áll. Az egyiket Bonaire és Curaçao alkotja és Venezuela partjainál fekszik, a másik a Szélcsendes-szigetekhez tartozik, Saba, Sint Eustatius és Saint Maarten szigetek alkotják. A szigetek gazdasága főként a kőolajra és a turizmusra támaszkodik.

Adószabályok:

 

Offshore célokra az NV (naamloze Vennootschap) típusú cégek a legegyszerűbbek, melyeket minimum $6.000 alaptőkével lehet létrehozni. Egyes cégeknek éves pénzügyi jelentést kell készíteniük, amit cégjegyzékbe kell beadni. Jelenleg több mint 30.000 cég került bejegyzésre a szigetcsoporton. 

A holding cégek jogdíjakból, osztalékból stb. származó jövedelmük után 2.4-3% adót fizetnek, míg az ingatlanból származó jövedelmek adómentesek, a kereskedelmi cégek pedig 3-6% között adóznak. Az offshore bankok alapítása lehetséges, de szigorúnak mondható szabályozásnak kell megfelelniük, és az alaptõkének meg kell haladnia az 1,8M $-t. Dániával, Japánnal, Norvégiával, Hollandiával, Suriname-mal kötöttek kettős adózásra vonatkozó egyezményt.