Grenada

Országismertető:

Grenada a Nemzetközösség egyik szigetországa, amely Grenada szigete melett még hat kisebb szigetet is magába foglal. Grenada Trinidad és Tobagótól északnyugatra, Venezuelától északkeletre, Saint Vincent és Grenadinestől délnyugatra fekszik.

Grenadát a “fűszerek szigete”-ként is ismerik jelentős szerecsendió ültetvényei miatt, melyeknek köszönhetően Grenada a világ egyik legnagyobb exportőre. Területe 344 négyzetkilométer, lakossága mintegy 110 ezer. Fővárosa St. George’s. Grenada nemzeti madara a kihalófélben lévő Grenada Galamb.


Adószabályok:

Mielőtt valaki nemzetközi cég, bank vagy biztosító működésére szeretne engedélyt kérni Grenadában, létre kell hoznia egy céget. Az ebből a célból létrehozott cég teljes mértékben mentes az adófizetés kötelezettsége alól. Külföldi devizamegszorítások nincsenek.

A grenadai nemzetközi cég fő jellemzői, hogy könnyű és gyors őket létrehozni, nem adják ki a részvényesek és az igazgatók nevét, kivéve ha olyan engedélyköteles tevékenységet folytat a cég, mint biztosítás, bank, nemzetközi szerencsejáték vagy vállalatirányítás, és nincs adóbevallási és könyvvizsgálati kötelezettség, kivéve ha a tevékenység engedélyköteles.