Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság szuverén állam, amely a kontinentális Európa észak-nyugati partjainál található. Az országot alkotmányos monarcia és parlamentáris rendszer irányítja, fővárosa London. Az Egyesült Királyság tagja Anglia, Észak-Írország, Skócia és Wales.

Az egykori brit birodalom 1922-ben élte fénykorát, amikor a Föld szárazföldi területének csaknem egynegyede a birtokában volt. Az volt minden idők legnagyobb gyarmatbirodalma. Az egykori gyarmati területeken még ma is tapasztalható a brit befolyás a nyelv, a kultúra és a jogrendszer szempontjából.

Az Egyesült Királyság fejlett ország, az egy főre eső GDP szerint a világ hatodik legnagyobb gazdasága. Ez volt a világ első iparosodott országa. Ma is vezető hatalom, komoly gazdasági, kulturális, katonai, tudományos és politikai befolyással bír. Elismert atomhatalom, katonai kiadásait tekintve a harmadik vagy a negyedik a világon.

Adószabályok:

Kizárólag külföldi állampolgárok számára adóparadicsom az Egyesült Királyság, mivel az országban lakó külföldiek minden külföldről származó jövedelme adómentes.