Dominikai Köztársaság

Országismertető:

A Dominikai Köztársaság a Nagy-Antillákhoz tartozó szigeten fekszik, a sziget nyugati részén Haiti található. A közép-amerikai és karibi térségben a Dominikai Köztársaság a második legnagyobb gazdaság Kuba után. Lakóinak száma mintegy 10 millió.

Noha hagyományosan a cukorteremélésről ismert, a gazdaságban a szolgáltatások dominálnak. Az ország gazdasági növekedését fejlett távközlése segíti. Mindemellett a munkanélküliség, a korrupt kormány és az akadozó villamosenergia ellátás komoly problémát okoz.

A Dominikai Köztársaság a térség legnagyobb turisztikai célpontja. Komoly vonzerőt jelentenek az egész évben működő golfpályák. Az átlaghőmérséklet 26ºC

A dominikai kultúra legfontosabb része a merengue nemzeti tánc és a baseball mint kedvenc sport.

Adószabályok:


A Dominikai Köztársaság nem egy hagyományos értelemben vett adóparadicsom, mint a Bahamák vagy Panama. De még így is éppen elég okuk van a befektetőknek, hogy dominikai cég alapításával védjék ingatlan vagyonukat.

Mindemellett a Dominikai Köztársaság a befektetőknek adómentes bankolást és dollárszámlákat kínál, ahol a kamatok jóval magasabbak, mint Panamában.

A vagyonvédelem fő célja a személyes vagyon különválasztása a kedvezményezett tulajdonostól. Más szóval, ha a vagyon nem saját néven van, azt nem is vehetik el semmiféle bírósági eljárás során. Lényegében arról van szó, hogy az ingatlan nem saját néven, hanem egy teljesen különálló jogi személy nevén szerepel.