Belize

Beliz elhelyezkedéseA korábban Brit Honduras néven ismert Belize Közép-Amerika egyetlen angolul beszélő országa. Határos Mexikóval és Guatemalával. Az ország politikai rendszere parlamentáris demokrácia és alkotmányos monarchia, uralkodó a mindenkori angol uralkodó. Több mint száz évig volt brit koronagyarmat, 1981-ben nyerte el függetlenségét.

Az ország meglehetősen szegény és kevéssé lakott, lakosságát 212 ezer főre becsülik, területe mintegy 23 ezer km2. A kormány vállalkozásösztönző politikát folytat. Egyes szakértők szerint Belize remek lehetőségeket nyújt a turizmus, a mezőgazdaság, a tengerészet és a pénzügyi szektor területén.

Adószabályok:

Belize az egyik leggyakrabban ajánlott hely az offshore cégek alapításához. Szabályozása modern és rugalmas, ezáltal nagyon költséghatékonyan és gyorsan hozhatók létre cégek. A cégalapítás díja mindössze 100$, ugyaennyi az éves cégfenntartási díj is.

Megengedett a bemutatóra szóló és névérték nélküli részvények kibocsájtása, valamint hogy a cégnek egyetlen igazgatója legyen, aki maga elláthatja a titkári posztot is, és bárhonnan üzemeltetheti a céget. A cégnek rendelkeznie kell egy bejegyzett székhellyel és egy képviselővel Belize-ben.

Nincs nyilvános cégjegyzék, nem szükséges könyvelést vezetni. Belize-nek nincs megállapodása más országokkal a kettős adózásról. Megvehetők korábban létrehozott cégek is. A cég nevében nem lehetnek benne az  "Imperial", "Bank" és "Insurance" (biztosítás) szavak külön engedély nélkül.