Bahrein

Bahrein elhelyezkedése

A Bahreini Királyság egy kis szigetország, monarchia a Perzsa-öbölben. Négy nagyobb és harminc kisebb szigetből áll, sík felszínű, sivatagi éghajlatú ország.

Területe 676 km2, népessége: 144.000 fő, fővárosa Manama Éghajlatának köszönhetően télen enyhe az időjárás, nyáron azonban párás forróság a jellemző. A csapadék kevés.

Az országban a hivatalos nyelv az arab, de beszélik még az angolt, a perzsát és az urdut. A lakosság 73%-a arab, 85%-a muszlim. Olajipari ország, gazdasági bevételeinek 80%-a a kőolaj és a feldolgozott szénhidrogének eladásából származik.

Adószabályok:

Az adózás és az importtal kapcsolatos jogszabályok ugyanúgy vonatkoznak a bahreini és a külföldi tulajdonú vállalatokra. A külföldi befektetőknek ugyanazokat a törvényeket kell betartaniuk, mint a helyi vállalkozásoknak.

Az olaj és gázcégek 46% adót fizetnek abból a bevételből, amelyet a szénhidrogének és a feldolgozott termékek eladása után kapnak.
Bahreinben nincs személyi jövedelemadó.

A munkáltatók és a munkavállalók társadalombiztosítási hozzájárulást fizetnek.
Az Öböl-menti Együttműködési Tanács országai közül 2007-ben Bahreinben vezették be elsőként a munkanélküli biztosítási rendszert.