Bahamák

Bahamák elhelyezkedése

A Bahamák területe mindössze Magyarország hetedrésze. 690 szigetből és több mint 2000 korallszirtből áll, amelyek Floridától dél-keletre, Kubától észak-keletre találhatók az Atlanti-óceánban. A szigetek közül 29 lakott. Kolombusz a szigetcsoport egyik szigetén, San Salvadoron lépett először Amerika földjére 1492-ben. A volt brit koronagyarmat 1973-ban nyerte el függetlenségét.

Az országban szubtrópusi éghajlat uralkodik. Az évi átlagos középhőmérséklet 28 °C. Az ország lakossága 303 ezer fő. Hivatalos nyelv az angol. Van 30 reptere és 3 kikötője.

Az ország államformája alkotmányos monarchia, államfő a mindenkori brit uralkodó.

Adószabályok:

A cégfenntartás éves díja mindössze 100 dollár, a cégalapítás ugyanennyibe kerül, és pusztán 48 órát vesz igénybe. Megengedett a bemutatóra szóló és névérték nélküli részvények kibocsátása, valamint hogy a cégnek egyetlen igazgatója legyen, aki maga elláthatja a titkári posztot is, és bárhonnan üzemeltetheti a céget. A Bahamákon rendelkeznie kell a cégnek egy bejegyzett székhellyel és egy képviselővel. A közgyűlések jegyzőkönyvét, a döntéseket és a tulajdonosokról szóló információt a bejegyzett székhelyen kell tartani.

Nincs nyilvános cégjegyzék, nem kell cégbevallást készíteni. Nincsen kettős adózásról szóló egyezmény más országokkal.

A Bahamákon lehet teljes körű és korlátozott körű banki engedélyt igényelni. Mindkét típushoz szükséges készpénztartalék vagy majdnem készpénztartalék, amely a betétek 20-25%-ával egyezik meg. A teljes körű engedélyhez minimum egymillió amerikai dollár tőke szükséges. Ezt az engedélyt kérheti magánszemély, amennyiben megfelelő vagyoni hátteret tud felmutatni. A teljes körű engedélyt könnyebben biztosítják pénzügyi intézmények részére.

A korlátozott körű engedéllyel csak bizonyos személyek vagy cégek számára nyújthat banki szolgáltatásokat a kérelmező, ezeket a személyeket vagy cégeket megnevezik alapításkor. A korlátozott engedélyhez mindössze százezer amerikai dollár tőke szükséges, a költségek pedig 35 ezer dollár körül vannak.