Antigua és Barbuda

Anguilla elhelyezkedése

1981 óta független iker sziget állam. Törvénykezésében továbbra is az angolszász minta a mérvadó. Puerto Rico-tól 300 tengeri mérföldre fekszik délkeletre a Karib-tengeren. Területe 174 km2, lakossága 80.000 fő. Időzóna: UTG-5

Bár fő megélhetési forrása az igényes vendéglátás, 1982 óta nagyon jól működő adóparadicsom is. Az egy főre jutó jövedelem a legmagasabb náluk, a kelet-karibi térségben. Antigua nemzetközi reptere a karibi térség kapuja, amely fogadja a British Airways, US Air, Virgin Atlantic, American Airlines, Air Canada, BWIA és LIAT gépeit. Közvetlen járatok indulnak New Yorkból, Miamiból, Torontóból és Londonból.

Adószabályok:

Az 1983 óta uralkodó jogszabályok gyors, kényelmes IBC (International Business Corporation) cég alapítást tesznek lehetővé versenyképes díjakon. A cégalapítás elvégezhető megbízott cégen, ügyvéden, vagy jegyzőn keresztül 24 óra alatt. 

Teljes vállalati és vagyonkezelési szolgáltatások állnak rendelkezésre a magán-és vállalati befektetők részére.

Az offshore cégek teljes adómentességet élveznek, kivéve bankok, ahol az adó mértéke a bruttó jövedelem (azaz kamatok és egyéb díjak mínusz a kamatkiadások) 3%-a. Névértéken részvények és kötvények kiadása engedélyezett. Az igazgatóság lehet egyszemélyes, Bankok, alapok, és biztosítók esetében legalább egy igazgatósági tagnak antiguai állampolgárnak és lakosnak kell lennie. Egy regisztrált irodának és egy képviselőnek lennie kell Antigua-ban. Ez általában a cégalapítással megbízott ügynökség képviselője. A képviselő felelős az ügyek intézéséért, illetve a díjak befizetéséért. Az éves működési engedély díja egy IBC cég esetében 300 USD, nemzetközi bank esetében 15.000USD, nemzetközi biztosító esetén 10.000USD. 

Az alapítás költségei alapok, illetve cégegyesítés esetén változóak lehetnek. Egy egyszerű offshore cég esetén, amely nem rendelkezik banki vagy biztosítói engedéllyel, ez a díj körülbelül 2.625 USD, plusz 1.350USD éves fentartási díj. Amennyiben egy regisztrált ügynököt választunk igazgatónak, az további 250-1.000USD költséggel jár igazgatónként.