Anguilla

Anguilla elhelyezkedése

Nagy-Britanniához tartozik, a Kis-Antillák része. Puerto Ricótól keletre fekszik, a Karib-tenger és az Atlanti-óceán északi része között. Területe 102 km2. Hivatalos nyelve az angol, lakossága 14 ezer fő.

Gyakoriak a hurrikánok és a trópusi viharok.

A szigeten 105 km az autóút hossza. 2 repülőtér van a területen: a Blowing Point és a Road Bay.

Adószabályok:

Az adószabályok meglehetősen modernek. A legtöbb cégnév használható, nem lehet azonban a cégnévben "Bank", "Trust" (alap), "Investment" (befektetés) illetve tiltottak még azok a nevek, amelyek a királyi család támogatását sugallják felhatalmazás nélkül. A cégnév végződése kötelezően "Ltd.", "Corporation", "Corp.", "Incorporated", "Inc.", "SA", "GmBH" vagy hasonló kell, hogy legyen. A cégalapítás 24 órán belül megtörténik, és felvásárolhatók már létező (de tevékenységet nem folytató) cégek is.

Megengedett a bemutatóra szóló és névérték nélküli részvények kibocsátása, valamint hogy a cégnek egyetlen igazgatója legyen, aki maga elláthatja a titkári posztot is, és nem muszáj Anguillán laknia. Közgyűléseket bárhol lehet tartani, de egy regisztrált irodának és képviselőnek kell lennie Anguillán. Nem kell kiadni semmilyen információt a tulajdonosokról vagy az igazgatókról. A közgyűlések jegyzőkönyvét, a döntéseket és a részvényesek információit a regisztrált irodában kell tartani.

250$ a cégalapítás díja, amennyiben a cég vagyona nem haladja meg az 50 000$-t. Nincs társasági adó, de 250$ éves díjat be kell fizetni. Anguillának nincs megállapodása más országokkal a kettős adózásról.