Andorra

Anguilla elhelyezkedése

Ez a 700 éves miniállam a Pireneusok völgyében található, Franciaország és Spanyolország között. Nagyon sokáig francia és spanyol közös irányítás alatt állt, ma már gyakorlatilag független. Azok számára ideális választás, akik szeretik a hegyi klímát, a téli sportokat valamint a politikai és gazdasági stabilitást.

Az életszínvonal magas és elég nehéz letelepedési engedélyhez jutni, de nem lehetetlen. A miniállamnak nagyon minimális szabályozása van és szinte nincs is kormánya. A hivatalos nyelv a katalán. A 72 ezer fős lakosság mintegy harmada andorrai, jelentős számban vannak még spanyolok, portugálok és franciák. Pénzneme az euró.

Adószabályok:

Andorrában nincs személyi jövedelemadó és az állam nem ad ki információt külföldi hatóságoknak. Nincs cégjegyzéke, ezért nem vált célponttá az offshore cégalapításban. Ettől függetlenül lehetséges Andorrából céget üzemeltetni.

Andorrát azoknak lehet ajánlani, akik szeretnének egy második otthont a hegyekben. Síelőknek kiváló, és sokkal elengedettebb hely, mint Svájc.